HTML

Szekértoló

A blog igyekszik össszegyűjteni a különböző teóriákat arra vonatkozólag, hogy kinek a szekerét tolja az LMP.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

"kommunista"

2010.04.15. 16:04 YiADoA

 Bevallom, hogy kicsit késön jutott eszembe lekezdeni gyűjteni a véleményekete arról, hogy kinek a szekerét is tolja valójában az LMP. Igyekszem visszamenőleg is összeszedni az arra érdemes álláspontokat.

 

Ime egy gyöngyszem Bokor Lajostól:

 

Miért, az LMP szocialista?

– Szélsőbaloldali párt. Inkább kommunista, mint szocialista.

– Ezt megindokolná?

– Az LMP eleve elutasítja a piacgazdaságot, nagyon erős állami beavatkozást szeretne, a retorikájában sok tekintetben a Jobbikra hasonlít. Magyarország gyarmatosításáról beszélnek, a multinacionális vállalatok kiűzéséről és korlátozásáról, Magyarország önellátásáról és a külföldi függőség csökkentéséről vagy megszüntetéséről. Ezt én képtelenségnek tartom a szabad verseny, a piacgazdaság keretein belül. A XX. század nem hoz példát arra, hogy bármely ország nem piaci gazdasággal, a szabad vállalkozás elnyomásával valaha fel tudott volna zárkózni. Ez a szegénység, a leszakadás receptje. Ami az emberi jogi kérdéseket illeti: a közgazdasági, társadalmi kérdéseket lebecsülő értelmiségiek egy része úgy gondolja, hogy a nem piacgazdaságot is lehet demokratikus felépítménnyel keretezni. Én erre azt mondom, hogy a szabadság oszthatatlan, nem tudok többpártrendszerű, szabad demokráciát elképzelni olyan gazdaságban, ahol nincs szabad verseny.

2010. április 4. NOL

http://nol.hu/belfold/20100403-_be_fogunk_jutni_az_orszaggyulesbe_

 

Szólj hozzá!

Címkék: kommunista bokros baloldali lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://szekertolo.blog.hu/api/trackback/id/tr531923847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása